07. september 2024
Facebook
streda, 27 jún 2018 22:00

Rumunská vláda prežila hlasovanie o nedôvere, iniciovala ho opozičná Národná liberálna strana

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BUKUREŠŤ 27. júna (WebNoviny.sk) - Rumunská vláda prežila v stredu hlasovanie o nedôvere, ktoré iniciovala opozičná Národná liberálna strana tvrdiac, že oslabila demokraciu a právny poriadok v krajine. Nedôveru vyslovilo vláde len 166 členov parlamentu, opozícia však na odvolanie vlády premiérky Viorice Dancilovej potrebovala 233 hlasov. Poslanci vládnej Sociálnodemokratickej strany sa zdržali hlasovania. Dancilová, ktorá sa funkcie ujala v januári, počas obhajovania svojej vlády uviedla, že zdvihla platy a dôchodky a trvala na tom, že opoziční poslanci zostavili "zoznam klamstiev vytvorených v zlej viere". Zatiaľ čo rečnila, ju opozícia vypískala a vytiahla aj transparent s nápisom "Budeme za Rumunsko bojovať do konca". Odporúčame:
Prezident Ivanov nepodpísal dohodu o zmene názvu Macedónska, je vraj protiústavná Hlasovanie o nedôvere sprevádzal protest. Tisícky Rumunov sa zišli v parku pri parlamente, skandovali "odstúp" a mávali rumunskými vlajkami. Na celé zhromaždenie dozerala poriadková polícia. Ako informovala agentúra AP, niektoré firmy dali svojim zamestnancom voľno, aby sa mohli zúčastniť na proteste. V Rumunsku sa v ostatnom období protestovalo každý deň, keďže vláda napreduje k zavedeniu nových zákonov, ktoré podľa kritikov oslabujú boj proti korupcii v krajine.

Viac k témam: hlasovanie, Rumunsko, vláda
Zdroj: Webnoviny.sk - Rumunská vláda prežila hlasovanie o nedôvere, iniciovala ho opozičná Národná liberálna strana © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 183 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner